Leta i den här bloggen

fredag 25 november 2011

Böcker om att få syskon

Jag är i den åldern att många runt omkring skaffar barn och nu finns det till och med de som är på andra barnet. Därför har jag fått önskemål om att tipsa om bra böcker när ett litet barn ska få syskon, så här kommer de: 
    
Ganska väldetaljerad bok som visar roliga spermiers jakt att komma fram till ägget. Sedan får man följa hur barnet växer i magen och hur stort det är vid olika veckor. Sedan avslutas det hela med födsel och navelsträngsklippning.
Ellis vill ha en lillebror precis som hans kompis. En dag berättar hans mamma att han ska få ett syskon. Magen växer och det är spännande men på slutet får inte Ellis sitta i mammans knä och mamman är trött hela tiden. Då är det inte så kul längre men när bebisen väl kommer och Ellis får hålla och köra vagn så känns allt bra igen.

En väldigt rolig bok om en dagisgrupp där fröken Camillas mage har växt på ett oroväckande sätt. Barnen funderar kring vad det kan vara. Har fröken ätit för mycket bullar? Måste hon fisa? När Camilla kommer in i rummet håller alla barn för näsan och är rädda att Camilla ska explodera av all luft som måste ut. Håkan är den enda som vet vad som sker – Camilla har en bebis i magen. Då kommer nästa fråga, hur kom den dit? Barnen har massa roliga förslag men Håkan vet sanningen.Bok med hårda pärmar och retrokänsla. Allt är lite väl supergulligt när Egon ska få ett syskon men det är mycket bilder att titta på. När lillasystern föds är hon lite tråkig och inte mkt till lekkompis men det är fint att hon blir äldre på sista sidan och Egon kan busa med systern och hjälpa henne att gå.


Handlar om Uno som växer inuti mammans mage, inte egentligen om att få syskon utan mer om hur det går till inne i magen, något som syskon brukar tycka är spännande. Uno är en väldigt aktiv bebis som gör samma sak som mamman; När mamma dansar, gungar Uno, när mamma äter får Uno mat, när mamma simmar så simmar Uno inne i magen. Men en dag blir det för trångt och Uno måste komma ut.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar