Leta i den här bloggen

onsdag 1 februari 2012

Snusk

Snusk – namnet säger väl det mesta om vad det handlar om. De båda novellerna kretsar kring sex på ett kontroversiellt och udda sätt. I den första novellen får man följa en änka, Mrs Donaldson,  i pensionärsåldern som tjänar extrapengar genom att spela sjuk inför läkarstudenter på det närliggande sjukhuset. Här hamnar hon i dråpliga situationer medan studenterna tafatt klämmer över hela henne men hon visar sig ha oanade skådespelartalanger och blir en oumbärlig resurs på läkarutbildningen. Pengarna räcker ändå inte och hon bestämmer sig för att hyra ut ett av sina rum till studenterna Andy och Laura. När de inneboende inte klarar av att betala får Mrs Donaldson ett snuskigt förslag – att se på medan paret har sex. På något underligt sätt blir det inte av att protestera utan Mrs Donaldson tvingas med in i rummet. Detta väcker något hos henne och påverkar hennes dittills så kyska leverne.

I Nästa novell står snyggningen Gramham i fokus, han är homosexuell och ligger med diverse män, bland annat den svarta polisen som kanske heter Gary eller kanske Kevin och det är väl egentligen inte speciellt viktigt. När han träffar den oansenliga men rika Betty gifter han sig med henne och fortsätter med sina manliga möten. Grahams far utvecklar ett förhållande med Betty medan Grahams mor snuskar till det med polisen. Alla vet att Graham är homosexuell men han tror inte att någon vet.

Visst låter det som en såpa men med den återhållsamma engelska humorn och de välskrivna texterna blir ändå novellerna läsvärda. I synnerhet om man vill läsa om snusk och synd i engelsk överklassmiljö och det vill väl de flesta?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar