Leta i den här bloggen

onsdag 30 maj 2012

Vilseledd

Vilseledd är Linwood Barclays fjärde bok på svenska. Det fina med hans böcker är att de är helt fristående vilket gör att du kan hoppa in när du vill, även om jag vill slå ett slag för Barclays första bok, Utan ett ord,  som hittills är den mest lysande stjärnan i hans utgivning.

Nu har jag i och för sig läst alla hans böcker men eftersom jag är såpass dålig på att läsa deckare så uppskattar jag en deckarförfattare som skriver fristående böcker och inte 17st om samma avdankade alkispolis
där man måste läsa fem kassa böcker innan serien börjar ta sig.

I Vilseledd lever Jan och David ett tillsynes lyckligt liv tillsammans med deras lilla son - ett helt vanligt familjeliv som en sommardag förändras på ett ögonblick då Jan försvinner på ett nöjesfält. När polisen börjar nysta i försvinnandet upptäcks fler och fler konstigheter, varför har det bara köpts biljett till Davis och sonen? Varför har ingen annan sett Jan sedan David dagen innan tagit med sig henne på en hemlig utflykt? När alla spår pekar mot David beslutar han sig för att själv ta upp jakten på vad som hänt hans fru men upptäcker snart att Jan inte varit den person hon utgett sig för att vara...

Just försvunna människor och folk som inte är den man tror är ett återkommande tema i Barclays författarskap där den första boken handlar om en tonårsflicka som vaknar upp en morgon och hela hennes familj är spårlöst borta. Medan det i den tredje boken är en tonårsflicka som försvinner och en pappa om ger sig ut på jakt.

Vilseledd är en väldigt skarp och välskriven deckare men jag tycker ändå att den är lite för lik hans tidigare böcker och hoppas på att den femte ska innehålla något mer oväntat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar