Leta i den här bloggen

tisdag 29 maj 2012

Eld


Efter lång väntan kom äntligen Eld som är uppföljaren till förra årets succé, Cirkeln. I Cirkeln får man följa sex gymnasietjejer som upptäcker att de har övernaturliga förmågor. De är häxor, utvalda att stoppa onda krafter som bubblar under ytan i Engelsfors. Tjejerna känner inte varandra men är tvungna att samarbeta för att överleva mot ondskan.

I Eld har tjejerna just kommit tillbaka till skolan efter sommarlovet som har varit en enda lång väntan på demonernas nästa drag. Tjejerna har inte bara de onda krafterna att slåss emot, även rådet som styr häxvärlden är ute efter att stoppa tjejerna eftersom de misstänker att tjejerna i inte är de utvalda utan vanliga häxor som brukat magi utan tillåtelse. Vänskapen mellan de återstående fem tjejerna blir allt starkare ju tuffare läget blir och det är det och trorn på sig själva som de utvalda som får dem att klara sig vidare.

Det fina i böckerna är den trovärdiga uppsättningen karaktärer med både sina styrkor och svagheter som ger en väldigt realistisk bild av gymnasietjejer. Jag tror att mycket i den stora framgången ligger i att alla kan hitta någon att känna igen sig i samtidigt som tjejerna i boken ställs inför en lagom dos övernaturlighet.


                                  Boktrailen till Cirkeln

                            Boktrailen till Eld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar