Leta i den här bloggen

måndag 5 november 2012

Delirium


Delirium är första delen i en dystopisk triologi som utspelar sig i en framtid där kärlek anses vara en sjukdom och roten till allt ont. För att bota männskosläktet från den hemska sjukdomen blir alla 18-åringar opererade och ifråntagna möjligheten att känna passion, kärlek och andra känslostormar -   i stället blir de beskedliga samhällssmedborgare. När Lena Halloways 18-års dag närmar sig upptäcker hon att det finns människor som inte vill bli botade utan som vill kunna känna och leva fullt ut, något som skrämmer henne oerhört eftersom hennes mamma dog av kärlek när Lena var liten. I stället längtar Lena efter tryggheten som kommer efter att ha blivit botad. Att kunna känna lockar inte alls förrän hon möter den oemotståndliga och obotande rebellen Alex. Han har växt upp utanför stängslet som omger staden, bland människor som flytt regeringens terror och visar Lena att det finns alternativ till att bli en opererad känslokall vuxen. 
 
Boken påminner mycket om känslan i Hungerspelen och den har samma driv i berättandes även om den inte riktigt når upp till samma andlösa spänning. Jag ser verkligen fram emot nästa del , "Pandemonium" som kommer på svenska under 2013.
 
Boktrailer för Delirium:
 
 
:
 
Delirium har även filmats och när den kommer ut nästa år kommer boken troligtvis få bli den succé som den förtjänar. Här är trailern för filmen: 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar